Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Gunilla Herlitz blir ny vd för Miltton Labs

Publicerad: 12 april 2018, 06:44
Uppdaterad: 12 april 2018, 06:53

Gunilla Herlitz. Foto: Wikimedia commons

Tidigare Bonnier News-chefen Gunilla Herlitz blir vd och delägare i Miltton Labs.


Ämnen i artikeln:

Gunilla Herlitz

Gunilla Herlitz har en lång karriär inom mediebranschen bakom sig där hon suttit på många ledande positioner, bland annat som chefredaktör på Dagens Nyheter och Dagens Industri. Fram till  2016 var hon ansvarig för Bonnier News.

Nu blir Gunilla Herlitz ny vd och delägare i den digitala kommunikationsbyrån Miltton Labs.

– Jag ser verkligen fram emot att få ingå i denna otroligt framgångsrika företagsgrupp som har ett mycket starkt tillväxtfokus. I Finland har Miltton på kort tid vuxit till att vara landets ledande kommunikationskoncern och nu vill man göra samma resa i Sverige, säger Gunilla Herlitz i ett pressmeddelande.

Hon fortsätter:

– Efter att ha jobbat inom media i nästan 30 år har jag på nära håll kunnat se hur medielandskapet har förändrats och hur gränserna för de traditionella mediekanalerna och företagskommunikation har suddats ut till följd av digitaliseringen. Men precis som alltid handlar det om att attrahera och utveckla de främsta talangerna för att kunna lyckas. Kraftfulla ägare som Miltton, som har de finansiella resurserna och vill investera i framtiden för att växa, är därför avgörande.

– Jag kan inte tänka mig en bättre delägarkollega än Gunilla med den breda erfarenheten från de största medierna i Norden, ledarskapserfarenheten och affärskunnandet, säger Fredrik Andersson, partner i Miltton Group och grundare av Miltton Labs, i pressmeddelandet.

Fredrik Andersson går vidare till rollen som Head of Strategy, Tech & Politics, en ny befattning på nordisk nivå för hela Miltton Group, baserad i Stockholm.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Gunilla Herlitz

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev