Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Gubbveckan kvar på TV4

Publicerad: 13 september 2012, 04:19
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:11

Efter hårda strider mellan facket och ledningen på Nyhetsbolaget och TV4 har parterna nu kommit överens.

Ämnen i artikeln:

Göran EllungNyhetsbolagetTV4-gruppenTV4

MN

Madeleine Nilsson

madeleine@dagensmedia.se


Det lokala avtalet som nu skrivits under innebär att den så kallade ”gubbveckan” blir kvar, men baserad på antal anställningsår istället för ålder, samt att de anställda får högre ob-ersättning än i det centrala avtalet, skriver journalisten.se.

Det var i vintras som dagensmedia.se kunde berätta att de anställda på TV4 som flyttades över till det nybildade Nyhetsbolaget riskerade kraftigt försämrade villkor. Bland annat sämre löner på grund av uteblivna ob-ersättningar och en veckas kortare semester.

Men nu har alltså de lokala parterna kommit överens om ett nytt lokalt avtal när det gäller just ob-ersättning, arbetstidsförkortning, lediga dagar, raster och upphovsrätt.

– Att vi nu nått resultat i våra förhandlingar är väldigt skönt och glädjande. Nu har vi ett lokalt anpassat avtal som gäller för alla medarbetare oavsett arbetsort. Det är ett avtal som ger bra förutsättningar för medarbetarna och för verksamheten, skriver Nyhetsbolagets vd Göran Ellung i ett internt meddelande som journalisten.se tagit del av.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev