Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Rörligt

Gubbveckan kvar på TV4

Efter hårda strider mellan facket och ledningen på Nyhetsbolaget och TV4 har parterna nu kommit överens.


Publicerad 2012-09-13 04:19
Uppdaterad 2015-12-06 14:11

Ämnen i artikeln:

Göran Ellung

Dela artikeln:

Det lokala avtalet som nu skrivits under innebär att den så kallade ”gubbveckan” blir kvar, men baserad på antal anställningsår istället för ålder, samt att de anställda får högre ob-ersättning än i det centrala avtalet, skriver journalisten.se.

Det var i vintras som dagensmedia.se kunde berätta att de anställda på TV4 som flyttades över till det nybildade Nyhetsbolaget riskerade kraftigt försämrade villkor. Bland annat sämre löner på grund av uteblivna ob-ersättningar och en veckas kortare semester.

Men nu har alltså de lokala parterna kommit överens om ett nytt lokalt avtal när det gäller just ob-ersättning, arbetstidsförkortning, lediga dagar, raster och upphovsrätt.

– Att vi nu nått resultat i våra förhandlingar är väldigt skönt och glädjande. Nu har vi ett lokalt anpassat avtal som gäller för alla medarbetare oavsett arbetsort. Det är ett avtal som ger bra förutsättningar för medarbetarna och för verksamheten, skriver Nyhetsbolagets vd Göran Ellung i ett internt meddelande som journalisten.se tagit del av.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.