Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag30.05.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Grimborg om framtiden på TV4

Publicerad: 8 Juni 2011, 03:45
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:08

TV4:s försäljningsdirektör Michael Grimborg om Jan Schermans avgång, sin egen framtid och valet av Casten Almqvist som ny vd.


Ämnen i artikeln:

Jan SchermanMichael GrimborgTV4

För en vecka sedan blev det klart. Jan Scherman lämnar vd-stolen på TV4 – efter snart tio år på posten – och ersätts av Casten Almqvist.

– Man ska sluta leka när det är som roligast, sade Jan Scherman till dagensmedia.se om beslutet.

Michael Grimborg, försäljningsdirektör sedan 1999, har dock inga planer på att följa Schermans exempel. Han sitter kvar.

– För mig är det business as usual, säger Michael Grimborg till dagensmedia.se.

Du stannar på din post?

– Ja, inget annat är sagt.

Michael Grimborg, som även sitter i TV4:s koncernledning, har jobbat nära Jan Scherman i många år. Även Casten Almqvist är bekant för Grimborg.

– Casten och jag har följt varandra under alla år och han har varit min kund, både på TV3 och McCann. Vi har stött på varandra under åren och har även en del gemensamma vänner, vi har en bra relation.

Vad tycker du om valet av Casten som vd?

– Bra. Han är en välkänd person med lång erfarenhet. Sedan kanske Casten inte är jättekänd hos enskilda kunder, men i reklam- och mediebyråvärlden är han välkänd. På det sättet är det inte en helt ny person som tar över.

Hur påverkar vd-bytet ditt och försäljningsorganisationens arbete?

– Det hänger riktigt ihop helt och hållet. Vi måste dela upp vad som ska göras på samma sätt som jag och Janne har gjort. Jag tror att vi kommer att komma fram till att det finns stor potential i lokal-tv, det vi kallar ”koncept” – som går över alla plattformar, och att vi ytterligare behöver skruva till det digitala erbjudandet. Det ska bli kul.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.