Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Granskningsnämnden välkomnar Riksrevisionens granskning

Publicerad: 23 januari 2020, 09:58

Inom kort inleds Riksrevisionens granskning av Myndigheten för press, radio och tv.

Foto: Linus Hallgren

”Utmärkt att det görs en bedömning av hur vår verksamhet fungerar och om den är ändamålsenlig och effektiv”, säger Helena Söderman, ställföreträdande generaldirektör på Myndigheten för press, radio och tv.


Ämnen i artikeln:

GranskningsnämndenMyndigheten för press, radio och tvPublic service

Riksrevisionen meddelade den 17 januari att en granskning av Myndigheten för, press radio och tv (MPRT) kommer att inledas inom kort. 

I undersökningen ska Riksrevisionen granska hur granskningsnämnden, som ingår i Myndigheten för press, radio och tv, utfört sitt uppdrag under tillståndsperioden 2014–2019 av public service.

– Vi kommer att granska om granskningsnämnden utfört sitt arbete på ett effektivt sätt. Vi undersöker om nämnden har de resurser som krävs för att utföra ett bra arbete och om de har tillgång till den information nämnden behöver i sitt arbete, säger Riksrevisionens projektledare Gunnar Myrberg.

Myndigheten kommer även att undersöka hur nämnden hanterat klagomål och hur programföretagen anpassat sitt innehåll baserat på rekommendationerna de fått från granskningsnämnden. 

– Riksdagen har nämnt att granskningen måste hitta en balans mellan att inte äventyra företagens oberoende integritet och att undersökningen samtidigt ska ge insyn som insatserna behöver för att kunna fatta beslut, säger Gunnar Myrberg. 

Helena Söderman, ställföreträdande generaldirektör på Myndigheten för press, radio och tv, säger till Dagens Media att myndigheten välkomnar granskningen.

– De uppgifter som granskningsnämnden har är av väsentlig betydelse för allmänhetens förtroende för programföretagen i allmänhetens tjänst. Det är därför utmärkt att det görs en bedömning av hur vår verksamhet fungerar och om den är ändamålsenlig och effektiv.

Riksrevisionens granskning förväntas vara färdigställd senast i december 2020. 

 

Patrik Karlsson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News