torsdag8 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Granskningsnämnden kräver TV4 på 200 000 kronor

Publicerad: 16 juli 2020, 11:54

Granskningsnämnden pekar på att TV4 vid upprepade tillfällen på senare år brutit mot samma bestämmelse.

Foto: Janne Næss

Granskningsnämnden för radio och tv har vid flera tillfällen de senaste åren fällt TV4 för olämpliga reklamavbrott. Tv-huset uppvisar en ”tydlig nonchalans” menar nämnden, som vill att TV4 ska betala en särskild avgift för detta.

Ämnen i artikeln:

TV4Granskningsnämnden

Janne Næss

janne.naess@dagensmedia.se


Granskningsnämnden för Radio och tv ser ut att ha tröttnat på att TV4 vid upprepade tillfällen gått emot de bestämmelser som gäller vid reklamavbrott. Nämnden vill att förvaltningsrätten ålägger TV4 att betala 50 000 kronor för avbrott i sändningen av filmen ”The hateful eight”, i november i fjol, 100 000 kronor för avbrott i filmen” Livet efter dig”, i december i förra året och 50 000 kronor för avbrott i scenshowen ”Jonas Gardell – Queen of fucking everything”, som sändes i januari.

De upprepade överträdelserna tyder på en tydlig nonchalans från TV4, menar nämnden som också skriver i sina ansökningar, att TV4:s upprepade överträdelser på denna punkt lett till en ändring av praxis som godkänts av förvaltningsrätten. Ändringen innebar att den särskilda avgiften för felaktigt inplacerat avbrott har höjts, skriver Siren.

 Bestämmelsen som TV4 brutit mot, pekar på att reklamavbrott inte får göras om de ”påverkar programmets integritet och värde eller kränker rättighetshavarnas rättigheter”. 

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev