Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

GP:s nya krav – 20 artiklar om dagen

Publicerad: 16 mars 2016, 14:14
Uppdaterad: 17 mars 2016, 12:57

Göteborgs-Posten söker en webbreporter som kan skriva 20 artiklar om dagen. "Nu snackar vi rock and roll och snabba puckar", säger Markus Hankins, onlinechef på Göteborgs-posten.


Ämnen i artikeln:

GPGöteborgs-Posten

Stampen digitala medier består idag av ett 40-tal medarbetare som producerar innehåll till bland annat Göteborgs-Posten.

I en jobbannons söker företaget nu en blixtsnabb journalist som kan stå framför en kamera i en tv-sändning, skriva 20 artiklar på en arbetsdag eller sätta rubriker av världsklass.

– Om man tar den här tjänsten kommer man bli utbränd, åh fy, vilken hemsk arbetsplats det här är, säger Markus Hankins och fortsätter:

– Nej så är det givetvis inte utan jag skrev så för att vi inte har några ambitioner att anställa några grävande journalister. Utan nu snackar vi rock and roll och snabba puckar. Anser du själv att det är realistiskt att skriva 20 artiklar om dagen?

– Jag vet inte riktigt varför jag skrev just 20, jag hade lika gärna kunnat skriva tio eller fem, så länge budskapet om att vi söker en snabb reporter kommer fram.

Du tror inte att det kan avskräcka istället för att locka?

– Det kan nog avskräcka en och annan men det kanske vi ska också, jag söker som sagt inte någon reporter som tar en vecka på sig att skriva en trafikrapport. Webben är inte för alla. That’s it.

Johanna Holmgren

johanna.holmgren@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

GPGöteborgs-Posten

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev