Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

GOT-producenten gör serie för Viaplay

Publicerad: 26 februari 2020, 13:20

”Game of Thrones” producent Frank Doelger besöker tv-mässan Mip i Cannes 2019.

Foto: Beta Films

”Game of Thrones”-producenten Frank Doelger står bakom nya Viaplay-serien ”The Swarm”.

Ämnen i artikeln:

ViaplayViaplay GroupGame of Thrones

Madeleine Nilsson

madeleine.nilsson@dagensmedia.se


Serien ”The Swarm” är baserad på Frank Schätzings bästsäljande roman med samma namn. Den är en samproduktion mellan Nent Group, Rai Fiction, France Télévisions, Intaglio Films och NDF International Production.

Frank Schätzing och NDF:s Eric Welbers blir exekutiva producenter för serien tillsammans med Frank Doelger, som bland annat var exekutiv producent för ”Game of Thrones”.

Serien i åtta delar börjar spelas in i vår och får premiär på Viaplay i början av 2022. Enligt ett pressmeddelande är det Viaplays största originalproduktion hittills.

– Det här liknar ingenting som vi någonsin gjort förut. Dels för att vi har knutit en internationellt stor och fantastisk producent till oss, som verkligen brinner för det här projektet. Dels för kombinationen av att historien är komplex, ambitiös och visuellt mycket vacker, säger Filippa Wallestam, innehållschef på Nent Group, i pressmeddelandet.

– Dessutom belyser The Swarm problematiken om hur det ligger till med vår miljö och den värld vi lever i. För Nent Group bidrar också The Swarm till att föra fram budskapet att vi genom underhållning kan försöka påverka världen för en bättre framtid.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev