Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Göran Ellung till News55

Publicerad: 11 december 2015, 07:11
Uppdaterad: 11 december 2015, 08:39

UPPDATERAD. TV4:s tidigare programdirektör Göran Ellung startar produktionsbolag med News55.


Ämnen i artikeln:

News55

Sajten News55 lanserades i slutet av juni i år och riktar sig mot en målgrupp över 55 år. Nu tar bolaget ytterligare ett kliv i utvecklingen genom att dra igång ett produktionsbolag för rörlig bild och text – News55 Productions.

Göran Ellung blir vd för bolaget och går även in som delägare. Han var tidigare programdirektör på TV4, men blev senare vd på Nyhetsbolaget. En roll som han lämnade i början av 2013 efter en omorganisation.

News55 Productions tar sikte på kunder både hos kommersiella företag och bolag inom broadcasting. Dessutom ska bolaget leverera innehåll till news55.se.

Produktionsbolaget kommer att vara inriktat på samhällsjournalistik.

– Där finns stort utrymme. Det finns många produktionsbolag som gör underhållning och feature, men få som sysslar med samhällsjournalistik. Så vi ser en stor och spännande öppning, säger Göran Ellung till Dagens Media.

Varför gör du det här med News55?

– Jag och Fredrik Lundberg har sedan en längre tid tillbaka haft tankar på att starta ett produktionsbolag. Nu när han tillsammans med News55 fått en plattform så tyckte vi att det var ett utmärkt tillfälle att koppla på ett produktionsbolag.

Sedan Göran Ellung lämnade jobbet som vd för Nyhetsbolaget i början av 2013 har han drivit det egna produktionsbolaget Ellung Media. Nästa år ska TV4 sända en dokumentärserie, som tar sin utgångspunkt i att det är 30 år sedan Olof Palme blev mördad, som bolaget står bakom.

Ellung Media kommer att ha en minoritetsandel i News55 Productions, medan Right Route AB, som äger och driver news55.se, blir majoritetsägare.

News55 Productions för redan samtal med potentiella kunder.

Några affärsmål vill dock inte Göran Ellung avslöja.

– Vi har alla möjligheter att växa. Marknaden är i princip lika stor på samhällssidan som på underhållning- och feature-sidan, men mycket görs inhouse idag. De stora tv-bolagen är intresserade av att lägga ut mer verksamhet och det är en växande marknad för rörligt på nätet.

News55:s chefredaktör Fredrik Lundberg blir arbetande styrelseordförande i News55 Productions.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

News55

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev