Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag07.06.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Göran Ellung: "Odramatiskt"

Publicerad: 21 Februari 2013, 10:44
Uppdaterad: 11 December 2015, 07:49

Göran Ellung slutar som vd på Nyhetsbolaget som en följd av Bonnierkoncernens omorganisation. För dagensmedia.se berättar han om när han fick beskedet.


Ämnen i artikeln:

Jan SchermanGöran EllungNyhetsbolaget

För snart två veckor sedan presenterade Bonnier sin nya affärsområdesorganisation vilket innebar att Casten Almqvist blev affärsområdeschef för Bonnier broadcasting och tar över styrelseordförandeposten från Jan Scherman. I samband med det förstod Göran Ellung att hans dagar som vd för Nyhetsbolaget var räknade.

– Jag och Jan Scherman har haft ett långt och nära samarbete och jag var med och startade Nyhetsbolaget.  I och med att Casten tar över som ordförande blev det rätt tid att göra vd-byte. Det är en logisk följd, säger han till dagensmedia.se och fortsätter:

– Efter att omorganisationen presenterades träffade jag Casten och vi var ense om att han skulle göra sitt val. Det var ett odramatiskt möte.

Hur känns det?

– För mig är det ganska odramatiskt, jag är mest mån om att det fortsätter göras bra samhällsjournalistik. Att starta Nyhetsbolaget var ett sätt att säkra journalistiken.

Göran Ellung slutar sitt jobb i början av april.

Vad ska du göra då?

– Jag ska i någon form ägna mig åt det jag brinner för, samhällsjournalistik. Om någon har något bra uppslag där de behöver min hjälp får jag fundera på det. Men jag har inte bråttom. Jag tror inte att det blir något stort problem att hitta sysselsättning för min del.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.