Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Googles nya konsoldödare – utmanar Twitch

Publicerad: 20 mars 2019, 07:15

Google lanserade under tisdagskvällen även en egen handkontroll. Med handkontrollen blir det möjligt för gameras att via en knapptryckning ”broadcasta” eget innehåll på Youtube.

Foto: Google

Google lanserar den molnbaserad speltjänsten Stadia – och flyttar samtidigt fram positionerna för Youtube.


Ämnen i artikeln:

YoutubeGoogle

Med Googles nya strömmande speltjänst Stadia (i 4K), som presenterades under tisdagskvällen, utmanar techjätten inte bara Xbox och Playstation. 

Som bekant äger Google Youtube. Onlinekanalen har det tufft i kampen om gamingpubliken. Amazonägda Twitch är nummer ett när det handlar om att locka gamers.  

Stadia kan förändra den maktbalansen – till Youtubes fördel. 

Den tillhörande handkontrollen, som Google lanserar samtidigt som Stadia, innehåller närmligen en knapp som låter spelaren strömma spel direkt till Youtube. 

Enligt sajten Techchrunch kommer möjligheten att lägga ut innehåll på Yotube vara busenkel. 

– Stadia fokuserar på att ge både skapare och tittare möjlighet att uppnå nya upplevelser genom att bryta barriärer för innehållsupptagning och skapa unika sätt att engagera en egen ny publik, säger Googles Ryan Wyatt, enligt Techchrunch. 

Med Stadia kommer det även att bli möjligt spela karftfulla spel på vilken plattform som helst – dator, surfplatta, tv eller mobiltelefon. 

Återstår att se när Stadia blir tillgängligt för konsumenterna. 

Philip Wallin

Reporter

philip.wallin@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

YoutubeGoogle

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.