Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag27.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Gina Dirawi leder Kristallen

Publicerad: 8 Augusti 2018, 07:00
Uppdaterad: 8 Augusti 2018, 07:35

Gina Dirawi programleder den årliga tv-festen på Cirkus i Stockholm. Efter åtta år i branschen pekar hon på hur samspelet mellan tittare och media är mer utmanande än någonsin: "Vi måste våga omdefiniera vad ”bra tv” faktiskt är", säger hon.


Ämnen i artikeln:

KristallenGina Dirawi

Den 30 augusti går Kristallengalan av stapeln, som årligen prisar tv-branschens främsta insatser. I årets upplaga blir det tv-profilen Gina Dirawi som leder kvällen på Cirkus i Stockholm – som också kommer att dirkektsändas.

– Efter 8 år i branschen känns det självklart ärofullt att än en gång få leda Kristallen. Speciellt i en tid då samspelet mellan tittare, media och kanal är mer utmanande och ifrågasättande än någonsin. Kvalité och förmågan att utvecklas med sin samtid är en överlevnadsfråga för tv-branschen, vare sig det handlar om underhållning eller nyheter. Alla måste steppa upp sitt game, våga bryta normer, gå över gränser vi inte vågat korsa och våga omdefiniera vad ”bra tv” faktiskt är, kommenterar Tina Dirawi.

Hon fortsätter:

– Det handlar om allt från vilka historier som berättas och vilka som syns i rutan till sättet vi utformar våra program från ett kreativt perspektiv. Förhoppningsvis kan Kristallen hylla de som gett det lilla extra i sitt hantverk och främja ett mer kvalitativt och mångfacetterat tv-landskap, och samtidigt bjuda på en kväll med mycket glädje, god energi och extravaganta kläder.

19 statyetter kommer delas ut under galakvällen där bland annat Årets underhållningsprogram, Årets tv-personlighet, Årets fakta- och nyhetsbevakning och Årets tv-drama prisas. 15 av priserna utses av en jury och 3 av priserna är det publiken som röstar fram under kvällens gång. Man kan rösta på sina favoriter att bli nominerade på respektive kanals hemsida:  SVTTV3TV4Kanal 5. Även ett hederspris kommer att delas ut under galan.

Fia Fång är exekutiv producent för Kristallen:

Vi är otroligt glada att Gina leder årets Kristallen där TV-branschen prisas på flottaste vis. Direktsändningen från anrika Cirkus i Stockholm kommer bjuda på en stjärnspäckad, härlig och prisfylld afton, kommenterar hon.

Janne Naess

Bildredaktör, fotograf och reporter

janne.naess@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

KristallenGina Dirawi

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.