Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag29.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Gina Dirawi leder Edits program

Publicerad: 20 Augusti 2015, 07:21
Uppdaterad: 6 December 2015, 11:54

Gina Dirawi blir programledare för Edits tv-program – och Lina Thomsgård blir programledare för Kobra.


Ämnen i artikeln:

Gina DirawiLina Thomsgård

SVT:s ungdomssatsning Edit.se lanserades under våren och mötte genast skarp kritik. Bland annat menade vissa att sajten hade stora likheter med redan existerande sajter, som Nöjesguiden och Politism. Andra menade att Edit borde ha anmälts för förhandsprövning till Myndigheten för Radio och TV, då den kan anses konkurrera med redan existerande kommersiella medier.

Clara Mannheimer, programbeställare på SVT, menade att Edit inte behövde förhandsprövas då det handlade om ett nytt tv-program.

Nu står det klart att Gina Dirawi blir programledare för Edits tv-program.

– Under tio onsdagar i höst kommer vår tids mest spännande personer få prata till punkt med mig. Det blir en gäst och en berättelse”, säger Gina Dirawi i ett klipp på Edit.se där hon också efterlyser tips på vilka personer som Edits läsare skulle vilja se i programmet.

Programmet ska ha premiär ”i höst” och ska sändas på onsdagar klockan 22:15 i SVT2, som är betydligt smalare och har lägre tittarsiffror än SVT1.

Gina Dirawi, som började sin karriär via Youtube, har tidigare lett SVT:s tittarmagnet Melodifestivalen. Hon har även synts i SVT-serien ”Ginas värld”.

Under torsdagsmorgonen presenterade SVT även Lina Thomsgård som ny programledare för kulturmagasinet Kobra där hon bildar en programledarduo tillsammans med Kobra-veteranen Kristofer Lundström.

– Jag känner en behaglig blandning av panik och pepp. Blir blyg av bara tanken på att jag ska få ägna hösten åt att få utforska angelägna, svåra, balla och relevanta ämnen världen över, för att tillsammans med tittarna försöka förstå vår samtid lite bättre, säger Lina Thomsgård till SVT.

Lina Thomsgård är känd som grundare av Rättviseförmedlingen, pr-konsult och kolumnist i Aftonbladet.

LÄS ÄVEN:

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Gina DirawiLina Thomsgård

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.