fredag2 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Giants & Toys startar dramasatsning

Publicerad: 22 februari 2023, 09:45

Jens Jonsson tillsammans med Narcos-stjärnan Matias Varela. Foto: Pressbild

Giants & Toys associeras normalt med produktion av reklamfilm. Men nu ger sig bolaget in i dramavärlden: ”Vi har redan skapat en del längre projekt och långfilmer”, säger Calle Isberg, vd och producent på bolaget.

Ämnen i artikeln:

Toppnyheter eftermiddagReklamTv

Joakim Wedholm

joakim.wedholm@dagensmedia.se


Produktionsbolaget Giants & Toys har sedan starten har man jobbat med film för varumärken som Schweppes, Ubisoft, McDonald's och Skoda. Nu har de gett sig in i världen av dramaproduktion och har redan nu en humorserie för TV4/C More på gång.

– Vår ambition har alltid varit att göra längre format också. Vårt nätverk av regissörer skvallrar om att det varit en röd tråd i rekrytering redan från start. Vi har redan skapat en del längre projekt och långfilmer tillsammans, och nu äntligen gör vi det helhjärtat med ett nytt AB, en bra utvecklingsbudget och massor av tid och kärlek från oss, säger Calle Isberg, vd och producent på bolaget.

Regissören Jens Jonsson, som bland annat ligger bakom ”Ping-pongkingen”, ”Grotesco”, ”Snabba cash”, ”Jägarna”, ”Fartblinda” och ”Young Wallander” går in som största ägare i det nya bolaget. Han blir samtidigt exekutiv producent och kreativ chef.

– Jag vill utveckla och skapa nya originalidéer, innehåll som jag själv vill se och med en dröm att få publiken att hitta tillbaka till biograferna.  Det vill jag göra genom att attrahera och samarbeta med talang som har egna och nya röster. Så att vi tillsammans kan bygga en plattform, med lite mer fokus och bättre förutsättningar för kreatörerna och filmskaparna säger Jens Jonsson.  

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev