Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag18.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Gårdingers produktionsbolag skalas ner

Publicerad: 5 April 2013, 13:35
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:49

Det Red Arrow-ägda produktionsbolaget Snowman, som drogs igång av Pontus Gårdinger, läggs ner i sin nuvarande form i Sverige.


Ämnen i artikeln:

Red ArrowPontus GårdingerSnowman

Snowman Productions lägger ner verksamheten i Sverige. Istället ska bolaget satsa på tillväxt i Norge och Danmark samt på reklambolaget Hard Hat Media - som ska expandera.

När Snowman nu flyttar fokus från den svenska marknaden väljer Pontus Gårdinger att lämna bolaget.

– Vi har gjort bedömningen att marknaden inte finns riktigt. I och med att man riktar om verksamheten från det jag brinner för, utveckling, produktion och försäljning, så känner jag att det är rätt. Men det var inte ett helt lätt beslut att lämna något jag varit med och startat upp men, säger Pontus Gårdinger till Dagens Media.

Det var hösten 2010 som tyska Prosiebens produktionsbolag Red Arrow etablerade sig i Sverige. Pontus Gårdinger blev då vd för bolaget, som i Sverige heter "Snowman". Pontus Gårdinger är nöjd med sina 2,5 år på bolaget.

– Vi har fyra bolag och tre av dem har vi fått bra snurr på. Det tycker jag är ett bra facit, sen är det tråkigt att vi inte blivit så framgångsrika som vi velat på den svenska marknaden.

Vad ska du göra nu?

– Jag har jobbat mycket de här åren så nu ska jag vara ledig ett tag och ta igen en del av det man försakat, familj och vänner. Jag har lite tankar och idéer men jag har lovat mig själv att inte kasta mig in i något, säger Pontus Gårdinger.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.