Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Fuskbyggarna slipper åtal

Publicerad: 8 Mars 2011, 08:11
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:18

En man anklagades för grovt bedrägeri i "Fuskbyggarna" och anmälde TV4-programmet för förtal. Nu ogillas anmälan av JK.


I programmet, som sändes den 19 januari 2011, anklagades mannen för grovt bedrägeri, samtidigt som han skulle ha varit inblandad i flera konkurser.

Mannen nekade till uppgifterna och polisanmälde tre personer från produktionen för förtal.

Nu ogillas alltså anmälan då den inte är riktad mot ansvarige utgivare.

"Den som har lämnat uppgifter för publicering i ett YGL-skyddat medium åtnjuter normalt så kallad meddelarfrihet. Redan av den anledningen kan några åtgärder inte vidtas mot programledaren eller andra är personer än programmets ansvarige utgivare", skriver JK i sitt beslut.

JK ser inte heller någon anledning att inleda ett så kallat "allmänt åtal" mot Fuskbyggarna.

"Fuskbyggarna" har hamnat i blåsväder flera gånger under vintern. Bland annat så stoppades säsongsavslutningen av programmet.

– Vi har fått information senaste dagarna som gjort att vi beslutat att inte visa programmet. Det rör de medverkande, mer än så vill jag inte säga, har Matilda Snöwall tidigare sagt.

Samtidigt gick byggbolaget X-Tra Lagom Produktion till attack mot programmet på en sajt med rubriken "MITT FÖRSÖK TILL UPPRÄTTELSE EFTER DETTA KRÄNKANDE PROGRAM "FUSKBYGGARNA" TV4. Byggbolaget lade också upp en videosekvens på konfrontationen mellan programledarna och byggbolaget.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.