Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Rörligt

Fritt fram för TV4:s Matakuten

Företaget bakom Matakuten.se anser att sitt varumärke förväxlas med TV4:s Matakuten. Men Patent- och registreringsverket tycker att tjänsterna är för olika och ger avslag.

Therese Johansson


Publicerad: 26 Juli 2010, 07:02
Uppdaterad: 06 December 2015, 15:44

Ämnen i artikeln:

Patent- och registreringsverketTV4

TV4:s Matakuten är ett program om den svenska skolmaten med Bert Karlsson och kändiskocken Melker Andersson i spetsen.

Restaurangguiden Matakuten.se, som ägs av Creative Academy, har vänt sig till Patent- och registreringsverket, PRV, för att få TV4:s varumärke upphävt. De skriver att de varje vecka blir kontaktade av konsumenter som förväxlat de motstående märkena, och har även bifogat material i form av korrespondens från konumenter som förväxlat de motstående märkena.

Matakuten.se har dock fått avslag från Patent- och registreringsverket. Myndigheten tycker att tjänsterna som de båda varumärkena avser inte innebär risk för förväxling, eftersom de skiljer sig så pass mycket.

”Det föreligger ingen likhet mellan de tjänster som omfattas av invändarens registrering och de varor och tjänster som omfattas av innehavarens märke”, skriver PRV.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.