Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökRörligt

Frikännande domen mot Timell överklagas

Publicerad: 18 Juni 2018, 14:24
Uppdaterad: 18 Juni 2018, 14:24

Martin Timell

I början av juni friades Martin Timell för våldtäkt av Attunda tingsrätt. Nu överklagar målsägarbiträdet Elisabeth Massi Fritz domen till hovrätten.


Ämnen i artikeln:

Martin TimellTV4

Det var under höstens #metoo-rörelse som TV4-profilen och programledaren Martin Timell anklagades för att ha utsatt tidigare kollegor för trakasserier och sexuella övergrepp. Kort därefter fick han lämna tv-kanalen och i samband med det plockades även hans tv-program ur tablån.

I oktober startade polisen en förundersökning gällande en misstänkt våldtäkt som ha inträffat under en personalfest år 2008. Ett knappt halvår senare åtalades Martin Timell för det misstänkta brottet som han nekade till.

Rättegången inleddes i slutet av maj i år. Efter en tre dagar lång förhandling meddelade Attunda tingsrätt att Martin Timell frikänns eftersom bevisningen inte ansågs tillräcklig. Men nu rapporterar Expressen att kvinnans målsägarbiträde Elisabeth Massi Fritz överklagar domen till hovrätten.

Linnea Kihlström

anna.dohmers@dagensmedia.se


Ämnen i artikeln:

Martin TimellTV4

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.