Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag04.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Frida Nordstrand hoppas på tredje gången gillt

Publicerad: 28 Augusti 2015, 13:56
Uppdaterad: 6 December 2015, 11:52

För tredje gången är Viasats Frida Nordstrand nominerad till Årets sportprofil i Kristallen.


Ämnen i artikeln:

Kristallen

Frida Nordstrand slåss i år mot André Pops, Anna Brolin och Robert Vacchi om att utses till Årets sportprofil vid Kristallen, som avgörs på söndag. Det är tredje gången som Frida Nordstrand är nominerad, hon var tidigare nominerad 2011 och 2013.

– Det känns jätteroligt att vara nominerad. Jag är så mycket ute och reser och lever lite i min egen lilla bubbla så det är en påminnelse om att folk faktiskt tittar på det jag gör också, säger hon till Dagens Media.

Vad tror du om dina vinstchanser?

– Jag har inte tänkt i de banorna. De andra som är nominerade är väldigt duktiga så det är kul bara att få vara en av dem.

Frida Nordstrand har bevakat sport för Viasat i närmare tio år. Nu bevakar hon framför allt Champions League och Formel1.

Ni är två kvinnor och två män som är nominerade sportprofiler – börjar sportbevakningen att bli mer jämställd också?

– Det har blivit en enorm skillnad sedan jag började, både i Sverige men ännu tydligare ute i världen. När jag började med fotboll var vi en eller två kvinnor på matcherna, men nu är det ofta 50-50 bland journalisterna.

– Vid Formel1 är vi också många kvinnor trots att det bara är män som tävlar. Men sporten börjar också komma ikapp, idag finns det kvinnliga teamchefer och testförare.

Frida Nordstrand säger att hon aldrig har upplevt det som problematiskt att vara kvinna i en mansdominerad bransch.

– Det är sällan jag ens tänker på att det är så mansdominerat. Men det krävs att några går före för att andra ska haka på.

Du har jobbat på Viasat i snart tio år – är det fortfarande lika roligt?

– Ja det är det verkligen. Det är extremt kul att få vara på plats på så stora evenemang som vi sänder, men det är klart att det är ett pusslande för att få ihop vardagen med många flygtimmar och hotellnätter. Fast när jag sedan är ledig och ser matcher på tv så känner jag att jag vill vara där.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Kristallen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.