Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Fredrik Eklund: "Ju mer jag är mig själv, desto bättre går det"

Publicerad: 28 mars 2015, 08:00
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:07

Nu kommer kändismäklaren Fredrik Eklunds nya bok ”SÄLJ!” om resan från Akalla till mäklarbranschens absoluta toppskikt i USA. Han berättar för Dagens Media om skrivandet och hur viktigt det är att våga vara personlig.


Vi är vana att se honom sälja sanslösa lägenheter till sanslösa priser i ”Million Dollar Listing New York”. Men Fredrik Eklund är också författare och nu är han i Sverige för att lansera sin nya bok ”SÄLJ!”.

– Det känns kul att vara här och lansera boken. När jag kommer hem blir det lansering i USA, säger han till Dagens Media.

Fredrik Eklund har jobbat på sin bok i tre år där han berättar om resan från Akalla till den absoluta toppen i mäklarbranschen i USA.

– Det är också en modern handbok i att sälja. Jag tror att alla är säljare, oavsett yrke.

Boken handlar även om att hitta de små stunderna av lugn i det annars väldigt höga tempot i mäklarbranschens toppskikt.

Under skrivarbetet frågade Fredrik Eklund sin följare i sociala medier om vad de vill läsa i hans bok.

Ett av de vanligaste svaren var att man vill veta hur hans dag såg ut och hur han hann med arbetet och samtidigt ta hand om sig själv.

– Det handlar om att vara fokuserad för att orka med. Det är en enorm informationsstorm och ibland måste man hittar lugnet när telefonen håller på att explodera. Jag stänger ner ibland, och kanske sticker iväg på en kort semester mitt i veckan. Det är två extrema punkter. Av eller på.

Fredrik Eklunds meriter som mäklare talar för sig själv, men det är genom tv-programmet ”Million Dollar Listing New York” som han blivit känd för gemene man.

– Den där showen har varit väldigt viktig för mig, den har blivit en del av mitt liv, säger han och fortsätter:

– Jag kände att något saknades, så jag bekostade själv en pilot för att komma med i programmet.

Han berättar att det är den riktiga Fredrik Eklund man får se i programmet och att det är viktigt att våga vara personlig för att bli en bra säljare.

– Desto mer jag är mig själv, desto bättre går det. Säljande handlar om förtroende och känner man att en person inte är ärlig med vem han är så vill man heller inte göra affärer.

Fredrik Eklund säger också att det egna varumärket också är en viktigt för att nå toppen som säljare.

– Du är din produkt. Du är ditt varumärke. Det är oerhört viktigt, säger han och fortsätter:

– Det handlar också om att tänka utanför boxen. Eller snarare att slänga boxen.

Fredrik Eklunds bok ”SÄLJ!” ges ut på svenska på Ekerlids Förlag.

Här är Fredrik Eklunds lördagslista på Spotify:

<iframe src="https://embed.spotify.com/?uri=spotify%3Auser%3Adagensmedia%3Aplaylist%3A1FMyQo00cu5dCd9mI3Z2MG" width="300" height="380" frameborder="0" allowtransparency="true"></iframe>

Jonas Löfvenberg

jonas.lofvenberg@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.