Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag14.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

"Främsta bolaget inom humor"

Publicerad: 1 Augusti 2012, 11:30
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:15

MTG:s förre programdirektör Iréne Lindblad tar över som vd på Jarowskij. För dagensmedia.se berättar hon om beslutet att åter gå över till produktionsbolagssidan.


Ämnen i artikeln:

JarowskijMTG

Iréne Lindblad valde förra sommaren att avgå som programdirektör på MTG TV. Nu står det klart att hon istället tar över som vd på Jarowskij efter Pontus Edgren, som valt att sluta.

– Jag fick många fina erbjudanden, men jag valde Jarowskij eftersom att det är ett spännande bolag med roliga produktioner och kompetent personal. Dessutom tillhör Jarowskij Zodiak en stor koncern som har många starka format och som satsar hårt på kvalitativt innehåll, säger Iréne Lindblad till dagensmedia.se.

Iréne kom till MTG 2006 och jobbade innan dess inom tv-produktionsbranschen.

– Det känns kul att komma tillbaka till produktionsbolagssidan och till Jarowskij, säger hon och fortsätter:

– Jarowskij är det främsta bolaget inom komedi och humor. Det ska vi fortsätta vara. Det finns stor kapacitet och duktig personal, så vi ska också försöka bli större inom andra genrer.

Vad ser du för utmaningar med att tillträda som vd för Jarowskij?

– Utmaningen ligger i att bibehålla vår position som Sveriges bästa och största leverantör av humor, men att samtidigt ta för sig i andra genrer.

Vad tror du gjorde att just du blev erbjuden tjänsten?

– Jag kommer ändå från produktionsbolagsvärlden, men har även unik kunskap från broadcastingsidan, så jag tror att det beror på kombinationen där, men det får du fråga Johannes Jensen om.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

JarowskijMTG

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.