Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Fragbite vinner rättigheterna till Blast Pro Series

Publicerad: 1 november 2018, 12:38
Uppdaterad: 5 november 2018, 09:37

Foto: Fragbite

Fragbite har vunnit ensamrätt i Sverige för att sända Blast Pro Series. Sponsor för sändningen blir Philips One Blade.


Ämnen i artikeln:

e-sport

Rättigheterna till Blast Pro Series vann Fragbite över svenska ESEN Esports. Turneringen kommer sändas av globala tv-bolag över hela världen, men Fragbite är ensamma om att sända eventet på svenska. 

- Då vi satsar hårt på att kunna erbjuda communityt innehåll i världsklass ligger detta helt i linje med vår strategi, vi ser ett enormt intresse från både turneringsarrangörer, sponsorer samt tittare. Därför är det såklart väldigt kul att BLAST Pro Series väljer oss som partner i Sverige, säger Daniel Pereaux, vd för Fragbite, i ett pressmeddelande. 

Turneringen kommer att spelas i spelet "Counter-Strike: Global Offensive" med åtta deltagande lag. 

Deltagarlistan innefattar några av världens bästa lag inom esporten, där bland helsvenska Ninjas in Pyjamas, som kommer att tävla om prispotten som ligger på 250 000 dollar.

Sponsor för sändningen blir Philips One Blade, samt flera välkända namn inom e-sporten.

Hela sändningen kommer att ske via Fragbites Twitch-kanal och intäkterna för sändningen delas upp mellan turneringsarrangörerna, Rfrsh Entertainment, och Fragbite.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

e-sport

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.