Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Fox vill starta svensk kanal

Publicerad: 26 augusti 2011, 04:03
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:00

Fox International undersöker möjligheten att starta fler kanaler i Sverige, kan dagensmedia.se berätta. I dag finns bara National Geographic på den svenska marknaden.


Fox har sedan en tid sänt National Geographic i Norden, men planerar att bredda kanalutbudet i regionen. Baltikum har även tillgång till Fox Crime och Fox Life, och i mars lanserades en skräddarsydd version av Fox Crime i Norge.

Tv-huset undersöker möjligheten att starta kanaler i Sverige, Danmark och Finland.

– Den dagen vi ser en möjlighet att lansera en Fox-kanal så gör vi det. Utmaningen i Sverige är distributionen. Boxer, som står för en stor del av hushållen, kräver ett sändningstillstånd. Det gör det svårt för nya kanaler att komma in, säger Åse Ytreland, chef för Fox International och National Geographic i Norden och Baltikum.

Om det blir en Fox-lansering kommer kanalens innehåll att vara anpassat för den svenska marknaden.

– Det är inte så att ”one size fits all”. Vi startar fräscht och skräddarsyr kanalen till den lokala marknaden, säger Åse Ytreland.

Synnöve Almer

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News