onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Fox News sparkar Bill O'Reilly efter sexuella trakasserierna

Publicerad: 20 april 2017, 06:53
Uppdaterad: 20 april 2017, 06:56

Bill O'Reilly. Foto: Skärmdump från "The O’Reilly Factor"

Fox News-profilen Bill O'Reilly avskedas med omedelbar verkan efter anklagelserna om sexuella trakasserier.

Ämnen i artikeln:

Fox News

AT


Under april månad har över 30 annonsörer valt att dra tillbaka sin annonsering från tv-programmet "The O’Reilly Factor", som är en del av konservativa nätverket Fox News.

Anledningen till annonsörsbojkotten är News York Times uppmärksammade avslöjande om att programledaren Bill O'Reilly var under granskning för sexuella trakasserier.

Enligt en rapport som New York Times tagit del av, har Bill O'Reilly och Fox News betalat runt 13 miljoner dollar under en period på 15 år, för att nå förlikning i fallen om sexuella trakasserier mot kvinnliga medarbetare på tv-kanalen.

Under onsdagen valde Fox News att avskeda Bill O'Reilly med omedelbar verkan. Det skriver bland annat Washington Post.

Nyheten har väckt stor uppmärksamhet över hela USA, då "The O’Reilly Factor" har varit kanalens flaggskepp i över 20 år och Bill O'Reilly ses som Fox News största profil.  

– Efter en grundlig och noggrann genomgång av anklagelserna har bolaget och Bill O'Reilly kommit överens om att han inte ska återvända till Fox News, säger kanalen i ett uttalande.

Bill O'Reilly själv fortsätter att förneka anklagelserna om sexuella trakasserier.

– Det är oerhört nedslående att våra vägar måste skiljas på grund av helt ogrundade påståenden, säger han i ett pressmeddelande.

Händelsen kommer som ännu ett bakslag för Fox News, vars vd och medgrundare Roger Ailes så sent som i somras avgick efter anklagelser om sexuella trakasserier från flera kvinnliga medarbetare. Roger Ailes själv har nekat till anklagelserna.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev