Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Förundersökning inleds mot Martin Timell

Publicerad: 31 oktober 2017, 10:27
Uppdaterad: 31 oktober 2017, 10:42

UPPDATERAD. Åklagare har inlett en förundersökning mot Martin Timell.


Ämnen i artikeln:

TV4metooMartin Timell

Igår, måndag, polisanmäldes TV4-profilen Martin Timell för våldtäkt. Åklagare har nu beslutat att inleda en förundersökning, skriver Aftonbladet.

Den påstådda våldtäkten ska ha skett 2008 under en personalfest.

Advokat Elisabeth Massi Fritz är  målsägandebiträde för kvinnan som polisanmält Martin Timell.

”Min klient har gjort en polisanmälan angående våldtäkt. Jag utgår ifrån att förundersökning inleds och att det finns många utredningsåtgärder som måste göras. Det är viktigt att det sker en skyndsam handläggning då brottet inte har preskriberats. Det är 10 års preskription för våldtäkt”, skriver hon i ett sms till Aftonbladet.

TV4 ska klockan 15.00 i eftermiddag hålla ett personalmöte. Enligt uppgifter till Expressen ska cheferna presentera en ”uppdatering och frågeställning kring vår handlingsplan” – en handlingsplan som enligt Expressen upprättats med anledning av skandalen kring Martin Timell.

– Det är ett uppföljande möte för att informera om läget, vad som skett sedan sist och hur vi går vidare. Det handlar om att berätta om den här externa utredningen, att den är i gång, sedan är det medarbetarundersökningar och hur samarbeten med produktionsbolagen ser ut nu, säger Magnus Törnblom, ansvarig för företagskommunikation på TV4-gruppen, till Expressen.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TV4metooMartin Timell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.