Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Förra SVT-chefen ska bossa över Eurovision song contest

Publicerad: 20 januari 2020, 14:42

Den mångåriga tv-chefen Martin Österdahl har utsetts till ny chef för Eurovision song contest (ESC) och Junior Eurovision Song Contest (JESC).

Foto: Sören Vilks

SVT:s tidigare programdirektör Martin Österdahl är ny chef för Eurovision song contest.


Ämnen i artikeln:

SVTEurovision Song Contest

Martin Österdahl har en bakgrund från MTG och som programdirektör på SVT. Han har också 2013 och 2016, när Sverige arrangerade Eurovision Song Contest, haft rollen som exekutiv producent för produktionen Nu har han utsetts till ny chef för samma tävling.

– Eurovision song contest är världens största musiktävling och live tv-produktion. Dess förmåga att underhålla och förena människor genom Europa och resten av världen är unik och något som aldrig får tas för givet. Jag känner mig hedrad över att få möjligheten att verka för tävlingens fortsatta utveckling och popularitet i framtiden, säger Martin Österdahl.

Han efterträder norrmannen Jon Ola Sands som har posten i ett decennium.

– Martin är den perfekta kandidaten att fortsätta och bygga vidare på det exceptionella arbete som Jon Ola Sand gjort under det senaste decenniet, säger EBU:s mediedirektör Jean Philip De Tender, som fattat beslutet i samråd med ordföranden för ESC:s referensgrupp, tävlingens styrelse, ZDF:s dr Frank Dieter Freiling.

Martin Österdahl övertar även ansvaret för Junior eurovision Song contest (JESC).

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVTEurovision Song Contest

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News