Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Förhandlingarna mellan TV4 och Com Hem har brutit samman

Publicerad: 20 december 2019, 08:05

Allt mer talar nu för att Com hems kunder blir utan TV4 under julhelgen.

Igår kväll bröt förhandlingarna samman mellan TV4-ägda Telia och Tele2-ägda Com Hem, enligt vad Dagens Media erfar.


Ämnen i artikeln:

Tele2TV4Com hemTelia

Parterna skildes åt utan att ha kommit närmare en lösning. Några nya förhandlingsmöten är inte inbokade. Det är fortfarande frågan om de så kallade OTT-rättigheterna som konflikten gäller.

– Det stämmer att förhandlingarna har strandat, säger Louise Ekman, presschef på Tele2, till Dagens Media och ber att få återkomma med mer information.

Parallellt med detta går nu Telia ut i en kampanj där de erbjuder sitt så kallade ”Lagom-paket” med bland annat TV4 och en tv-box för 99 kronor i 12 månader. Enligt erbjudandet är detta en rabatt på 3099. Normalpriset för tv-paketet är 299 och tv-boxen kostar 699 kronor.

LÄS OCKSÅ: ”Regeringens enda utväg är att sätta delningen av Telia på 'fast track'” 

Politiskt hettar frågan också till då fler riksdagsledamöter nu riktar krav mot både näringsminister Ibrahim Baylan och kulturminister Amanda Lind. Båda ministrarna ska nu i riksdagen ge besked om vad regeringen tänker gära för att garantera mediemångfalden. Det är två KD-politiker som vill ha svar, Camilla Brodin och Roland Utbult. I sin fråga till kulturministern skriver Utbult bland annat:

LÄS OCKSÅ: TV4 om Com Hems bojkott: ”Skamlöst” 

”Om Telia gör TV4 till en förmån för Telias kunder kan Telia vinna fler kunder, men det sker då till priset att färre kan se TV4. Målet om mediemångfald blir då lidande. Reglerna för hur bolag ska få agerar i dessa situationer bli en viktig mediepolitisk principfråga.”

LÄS OCKSÅ: Tele2: ”Viveka Hansson - det handlar om alla era nyhetssändningar framöver” 

I och med att förhandlingarna nu brutit samman ökar risken att TV4 med bland annat Bingolottos Uppesittarkväll kommer att vara nedsläckt under julhelgen. Tittandet påverkas redan nu dramatiskt. Och tidigare i veckan då TV3 bland annat sände eventet ”Svenska Hjältar” i samarbete med Aftonbladet blev Nent-gruppen större än TV4-gruppen, vilket normalt sett inte sker.

Dagens Media har sökt TV4 Medias vd Casten Almqvist och presschefen Charlie Forsberg. Den senare svarar i ett sms:

– Vi kommenterar inte förhandlingarna.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Jan Scherman

Diversearbetare inom media

Ämnen i artikeln:

Tele2TV4Com hemTelia

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev