Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

För första gången: Netflix backar i Sverige

Publicerad: 26 oktober 2020, 13:05

Enligt färska siffror från Mediavision tappar Netflix för första gången användare i Sverige.

Ända sedan Netflix lanserades 2012 har tjänsten sett en tillväxt i Sverige. Men under det tredje kvartalet i år minskar antalet användare.


Ämnen i artikeln:

NetflixMediavision

Nyligen rapporterade Dagens Media att det gick sämre än väntat för Netflix under det tredje kvartalet samt att streamingtjänstens tillväxt minskat markant i Sydamerika.

Och nu visar svenska Mediavisions siffror för det tredje kvartalet att Netflix för första gången tappar abonnenter i Sverige – även om den behåller sin plats som marknadsledande i och med att den ännu når ut till 1,5 miljoner betalande hushåll.

Sammantaget tappar Netflix, enligt Mediavisions siffror, 110 000 kunder under 202 års tredje kvartal jämfört samma period 2019. 

LÄS OCKSÅ: Massiv churn väntar för streamingtjänsterna

Men tittar man brett på de betalda videotjänsterna så växer SVOD-marknaden under 2020. Totalt i år har de svenska hushållen lagt vantarna på ytterligare 700 000 betalabonnemang.

– Årets tredje kvartal visar en spännande utveckling på svensk streamingmarknad. För första gången har SVOD-hushållen fler än 2 tjänster, samtidigt som ett visst tapp noteras för Netflix. Vi tror på fortsatt tillväxt, inte minst eftersom intresset brukar öka inför de stora helgerna, säger Marie Nilsson, vd på Mediavision, i ett pressmeddelande.

Samtidigt har Mediavision tidigare flaggat för att uppemot 1 miljon nordiska hushåll planerar att lämna streamingtjänsterna som de prenumererar inom tolv månader.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

NetflixMediavision

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev