tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Flera anmälningar mot SVT:s dokumentär om Soran Ismail

Publicerad: 8 april 2021, 06:20

SVT:s dokumentär om Soran Ismail och de anklagelser som riktades mot honom under #metoo har väckt starkt kritik och nu även anmälts till Granskningsnämnden. Foto: Skärmdump från SVT

Totalt 15 personer har anmält dokumentären och nu planerar journalisten och författaren Maria Sveland och debattören Cissi Wallin en motdokumentär.

Ämnen i artikeln:

SVT

DG


I SVT:s dokumentär ”Persona non grata” talar komikern Soran Ismail ut om anklagelserna som riktades mot honom under #metoo-hösten 2017. Men nu har programmet anmälts till Granskningsnämnden (GRN) av totalt 15 personer, rapporterar Dagens Nyheter. 

Dokumentären fick i samband med att den släpptes i veckan massiv kritik från en rad olika håll. Kritiken har främst handlat om att inga av de kvinnor som anklagat Soran Ismail för övergrepp medverkar i dokumentären. SVT säger å sin sida att man varit i kontakt med kvinnorna men att de inte har velat medverka. 

Samtidigt har journalisten och författaren Maria Sveland och debattören Cissi Wallin startar en kampanj som ska samla in pengar till en ”motdokumentär” där kvinnorna som anklagat Soran Ismail ska få komma till tals. Målet var att få in 250 000 kronor och det nåddes på ett dygn, enligt DN.  

LÄS OCKSÅ: SVT om kritiken mot Soran Ismail-dokumentären: ”Det är inget grävande reportage”

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev