Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag02.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Fler chefer lämnar TV4

Publicerad: 19 Augusti 2015, 06:55
Uppdaterad: 4 Mars 2016, 13:16

UPPDATERAD.Calle Hemmingsson, biträdande försäljningsdirektör på TV4 lämnar kanalen. Det gör också Johan Fernqvist, affärschef för tv.


Ämnen i artikeln:

TV4

I går skrev Dagens Media att Mats Ståhl, försäljningschef på TV4, går till online-video-bolaget Playad Media Group.

Nu kan Dagens Media berätta att även TV4:s biträdande försäljningsdirektör Calle Hemmingsson slutar på TV4. Orsaken är att hans roll som biträdande försäljningsdirektör försvinner i samband med bolaget omorganisation på säljsidan.

– Företaget går igenom en stor omorganisation och de ansvarsområden jag har haft delas upp. I och med det blir inte jobbet kvar och vi har inte lyckats hitta något annat att komma överens om. Efter 15 år är det läge att sluta och fundera på något annat. Det har varit 15 fantastiska år, säger han till Dagens Media.

Hur känns det?

– Det känns inte alls dramatiskt. Det är dags att gå vidare, det är en process men alla slut är början på något nytt. Jag har varit tio år på mediebyrå innan jag kom till TV4 så jag får fundera under hösten vad jag vill och sen får man se om någon vill ha en och att det stämmer överens med vad man själv vill.

Johan Fernqvist, tidigare försäljningschef och sedan drygt ett år tillbaka ansvarig för den linjära tv-affären, har också valt att lämna TV4. Han sade upp sig i måndags.

– Det är väldigt odramatiskt. Jag har gjort 15 år i verksamheten och varit med om en fantastisk resa, men sedan en tid tillbaka har jag känt en stark drivkraft att titta efter något annat. Jag vill jättegärna fortsätta i mediebranschen men den resan fortsätter som sagt inte hos TV4-Gruppen. Det är en lycklig skilsmässa, säger Johan Fernqvist, till Dagens Media.

Vad ska du göra nu?

– Det finns åtskilliga tankar om vad jag ska göra nu men ingenting är signat och färdigt. Det kan bli flera olika riktningar. Det finns ett ben jag ännu inte testat och det är köparsidan, men det är inte givet att det blir det. Men jag blir kvar i mediebranschen.

I april i år lämnade Michael Grimborg jobbet som försäljningsdirektör på TV-Gruppen, efter nära 16 år. Ny försäljningsdirektör på tv-huset är Malin Häger.

"Det är förstås tråkigt att Mats, Calle och Johan slutar. Självklart kommer andra behöva axla deras ansvar och jag vet att vi har många duktiga och lämpliga personer som kan överbrygga den lucka som nu uppstår. I övrigt är det samma fokus som tidigare – vi jobbar vidare med förändringsarbetet och blickar framåt med fokus på våra mål", skriver hon i ett internt mejl till personalen.

I samband med avhoppen rekryterar TV4 också Magnus Andersson från Metro. Han får rollen som försäljningschef för Malmö-kontoret.

LÄS OCKSÅ:

 

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.