Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag06.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Fler chefer lämnar lämnar TV4

Publicerad: 19 Maj 2017, 12:12
Uppdaterad: 19 Maj 2017, 12:45

Håkan Rossberg, affärsområdeschef sport och spel TV4.

Håkan Rossberg och Fredrik Olofson är ytterligare två chefer som lämnar TV4 i samband med den pågående omorganisationen.


Ämnen i artikeln:

TV4

Dagens Media har tidigare bland annat berättat om förändringarna i kanalorganisationen och programledningen, samt avvecklingen av Nyhetsbolaget. Totalt ska 90 tjänster bort när Bonnier Broadcasting ska minska kostnaderna med 400 miljoner kronor på årsbasis.

Nu har turen kommit till Tillväxtaffärer, där sport och spel ingår. Sportdelen renodlas till att fokusera på Fotbollskanalen och spelaffären flyttas till försäljningsavdelningen, i samband med att omregleringen av spelmarknaden närmar sig.

Håkan Rossberg har jobbat på TV4 i nio år, senast som affärsområdeschef för sport och spel. Men nu försvinner hans tjänst när TV4 organiserar om.

– TV4 är en fantastiskt kul arbetsplats, med en massa sköna personligheter och duktiga kollegor. Jag har varit här i nio år och gjort det mesta så jag ser med spänning fram emot nya typer av utmaningar och jag tror på en ljus framtid. Så känslan är överlag bra, säger Håkan Rossberg till Dagens Media.

Håkan Rossberg ska nu ha ”det längsta sommarlov” han har haft sedan har var tolv år. Vad han ska göra härnäst är oklart.

– Jag kommer säkert att inleda en del dialoger, men jag har inga planer på att ta tag i något förrän efter sommaren.

Håkan Rossberg har jobbat inom en rad olika branscher, så som bank och finans, idrott, telekom och resor. Dessutom har han suttit i styrelsen för Sponsrings- och Eventföreningen och suttit i regeringens referensgrupp kring spelutredningen.

– Jag tycker jag är skapligt bred och ser inte mig själv som en utpräglad mediemänniska. Men att göra affärer i branscher i förändring är jag rätt bra på tycker jag.

Hur ser du på omorganisationen – är det nödvändigt att göra så stora besparingar?

– Ja, som jag ser det så är det nödvändigt. Jag tycker också att Casten [Almqvist, vd Bonnier Broadcasting, red.anm] och ledningen har fått de flesta att inse och förstå att TV4 och Bonnier Broadcasting bör börja agera redan nu och anpassa kostnadskostymen.

I Tillväxtaffärer ingår nu de tre områdena Köket, ENT och Fotbollskanalen.

Samtidigt integreras det löpande arbetet med sporträttigheter in i det operativa sportarbetet, under ledning av TV4- och C Moresportens programchef Johan Cederqvist. Det gör att den nuvarande sporträttighetschefen Fredrik Olofson också får lämna TV4.

Han har totalt 17 år bakom sig i bolaget, varav 1,5 år som sporträttighetschef.

– Trots förlusten av Allsvenskan från 2020, där Discovery helt enkelt betalade långt över vad vi ansåg ansvarsfullt, har vi ett mycket välskött och framgångsrikt men också intensivt sporträttighetsarbete bakom oss, och de viktiga rättigheterna är för lång tid säkrade för Bonnier Broadcasting. Det betyder att vi går nu in i en ny fas där vi skall skapa maximalt värde av dessa rättigheter, säger Manfred Aronsson, som har det övergripande sporträttighetsansvaret för Bonnier Broadcasting, i ett internt meddelande.

TV4 och C More har bland annat rättigheterna till Hockeyallsvenskan, SHL och Handbollsligan, samt Fotbolls-EM 2020 liksom alla EM- och VM-kvalmatcher 2018-2022.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.