Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Filippa Wallestam: ”Börje Salming högst delaktig i processen”

Publicerad: 19 april 2021, 13:07

”Produktionen jobbar nära Börje Salming under hela processen, så han kommer att vara högst delaktig i detta”, säger Nent Filippa Wallestam.

Det blir Valter Skarsgård som ska porträttera hockeyikonen Börje Salming i en ny dramaserie-produktion från Nent Group. ”Få idrottsikoner förtjänar en dramaserie om sitt liv mer än Börje Salming”, säger Filippa Wallestam, EVP och Cheif Content Officer på Nent Group, till Dagens Media.


Ämnen i artikeln:

Viaplay GroupViaplayFilippa Wallestam

Serien om Börje Salming kommer att visas på Nents streamingtjänst Viaplay och ska särskilt handla om den Kiruna-födde hockeystjärnans karriär under 1970-talet. Det var tiden då han som en av de första européerna i den nordamerikanska hockeyligan ”NHL” dominerande stort och fick det ikoniska smeknamnet ”The King” i hockeyns ”Mecka”: Toronto, Kanada.  

– Börje Salming är ett stort namn och han är även en förebild för miljontals hockeyfans i Nordamerika och Europa. Det här är en modern saga om en ung människa som visade stort mod genom att bana väg för många europeiska stjärnor, säger Filippa Wallestam, till Dagens Media, och fortsätter:

– Produktionen jobbar nära Börje Salming under hela processen, så han kommer att vara högst delaktig i detta.  

Till produktionen har de, förutom Valter Skarsgård, säkrat flera etablerade namn. Bland dessa namn återfinns exempelvis den prisbelönta regissören Amir Chamdin, som tidigare regisserat bland annat Nent Groups originalproduktioner ”Partisan” och ”Hassel”. Det är också fastställt att Martin Bengtsson blir manusförfattare och att ”Partisan”-producenten Johanna Wennerberg, på Warner Bros Sverige blir producent. 

Enligt Flippa Wallenstam har Viaplay numera ett stort fokus på nordiska berättelser som också kan platsa för den internationella marknaden, något som märks i deras senaste satsningar. Under 2021 väntar minst 40 originalproduktioner ha premiär. Dessutom har Nent Group, som sedan tidigare innehar rättigheterna till Premier League, också säkrat rättigheterna till VM- och EM-kvalmatcherna för herrlandslaget i fotboll från och med 2022.

I skrivande stund är serien om Börje Salming under förproduktion, men enligt ett pressmeddelande är inspelningsstarten planerat till 2022. Såväl titel som premiärdatum kommer att kommuniceras senare.

Lukas Land

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev