Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag22.02.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Filippa Wallestam blir MTG Sveriges nya vd

Publicerad: 27 Mars 2018, 07:28
Uppdaterad: 27 Mars 2018, 12:29

Filippa Wallestam. Foto: MTG

UPPDATERAD. "Vi ska inte förvänta oss några helomvändningar, utan mycket handlar om att fortsätta leverera på våra planer", säger Filippa Wallestam till Dagens Media.


Ämnen i artikeln:

MTG

Den första april gör Filippa Wallestam sin första dag som MTG Sveriges nya vd, med ansvar för TV3, TV6, TV8 och TV10 samt Viasat, Viafree och mediebolaget radioverksamhet i  Sverige.

Förra veckan meddelade MTG att verksamheten delas upp i två olika bolag: Modern Times Group MTG och Nordic Entertainment. Nyheten kom relativt kort efter att den utannonserade TDC-affären strandat.

Jørgen Madsen Lindemann fortsätter som vd och koncernchef för Modern Times Group MTG och Anders Jensen utnämns till vd och koncernchef för Nordic Entertainment Group.

Den nya vd:n Filippa Wallestam har arbetat inom koncernen sedan 2014 då hon började som strategiansvarig för MTG:s fri-tv och radioverksamhet i skandinavien. Hon har tidigare bland annat varit på Boston Consulting Group, som strategikonsult i London och New York.

– Det känns fantastiskt. Jag har arbetat på MTG under fyra år och började som strategiansvarig och sen dess har jag testat olika roller, säger Filippa Wallestam till Dagens Media.

Och nu blir du vd. Känns det som att du bara har klättrat hela tiden?

– Ja, absolut. Jag började på MTG en månad innan Anders Jensen och sen har jag hela tiden skiftat roll i takt med att han har klättrat. Men han har haft lite mer publika roller än vad jag har haft kan man säga.

Och det är just Anders Jensen som Filippa Wallestam kommer att rapportera till.

– Jag är fantastiskt glad att Filippa nu tar över som MTG Sveriges nya vd och därmed blir vår framtida vd för Nordic Entertainment Group Sverige. Filippa har i rollen som operativ chef varit instrumentell i framgången för MTG i Norden där hon varit del av vår nordiska ledningsgrupp. Hon har en mycket hög strategisk förmåga och kan vår affär på sina fem fingrar. Filippa är därmed helt rätt person att fortsätta utveckla MTG Sverige när bolaget nu fortsätter sin resa inom nya Nordic Entertainment Group, kommenterar Anders Jensen.

"Vi ska inte förvänta oss några helomvändningar"

Filippa Wallestam själv lyfter fram arbetet med MTG:s olika affärsområden som en av sina huvuduppgifter. 

– Sedan jag började på MTG har jag jobbat hårt med att få ihop våra affärsområden, och att få oss att jobba ännu tätare. Att driva synergier över affärsområdena kommer vara en fortsatt viktig uppgift för mig. Vi har kommit långt, men det finns mer vi kan göra.

Vilka förändringar är det främst du vill göra?

– Så klart att jag har tänkt på hur jag vill fortsätta utveckla bolaget. Men vi ska inte förvänta oss några helomvändningar utan mycket handlar om att fortsätta leverera på våra planer, säger Filippa Wallestam, och fortsätter:

– För radiomarknaden väntar en jätteomställning genom de nationella licenser som vi går över till i slutet av sommaren och där kommer vi storsatsa. Kring Viasat är det mycket som händer med ompaketeringar och inte minst satsningar på bredband, och för fri-tv väntar Hockey-vm nu i maj som vi hoppas mycket på. Sen förra veckan står det också klart att vi börjar med ”Efterlyst” med Hasse Aro igen. Vi har väldigt mycket på gång.

Filippa Wallestam nämner även MTG:s satsningar på lokala produktioner så som "Advokaten" med Malin Buska och Alexander Karim i huvudrollen som en av vägarna framåt.

– Vi kommer absolut fortsätta satsa på lokala produktioner och här jobbar vi allt närmare Viaplay. En jättestor fördel för oss är just att vi har många plattformar och kanaler, och kan anpassa oss efter hur och när tittarna vill konsumera innehåll.

Hur ser du på konkurrensen från Netflix och HBO på det planet?

– De kommer så klart fortsätta satsa. Men jag tror att de kommer ha svårt att matcha oss när det gäller bredd i lokalt nordisk innehåll och sport.

Andra företag som kan komma att konkurrera med MTG är stora nätjättar som Facebook och Google.

– De stora globala konkurrenterna ska man ha stor respekt för. Vi måste hela tiden jobba för att inte bli för bekväma.

Hur ska ni göra det?

– Utvecklingen går snabbt och tittarnas konsumtionsmönster förändras hela tiden. Vi måste hela tiden arbeta för att förnya oss, och vi har många planer för hur vi ska utvecklas.

Utnämningen av Filippa Wallestam som vd, ser Anders Jenssen som ett kvitto på att karriärsmöjligheterna är stora för dem som jobbar inom MTG:

– Vi försöker alltid att först och främst rekrytera internt och talanger som Filippa med extraordinära resultat i ryggen kan gå hur långt som helst i bolaget, säger han.

Janne Naess

Bildredaktör, fotograf och reporter

janne.naess@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

MTG

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.