Filip Struwe lämnar rutan

2016-10-19 15:25  
"Det känns fantastiskt kul. Hela online-benet är otroligt viktigt för SVT och är någonting som vi utvecklar hela tiden", säger Filip Struwe om nya jobbet.

SVT-profilen Filip Struwe lämnar programledarrollen bakom sig och blir chef för online-deskens livegrupp.

Filip Struwe, mångårig medarbetare på SVT som bland annat nyhetsankare och programledare, får nu en roll som chef för online-deskens livegrupp.

I rollen ingår förutom personalansvar även ett tydligt publicistiskt mandat, där han bland annat kommer att formulera koncept- och formatutveckling.

– Det känns fantastiskt kul. Hela online-benet är otroligt viktigt för SVT och är någonting som vi utvecklar hela tiden. Jag har själv jobbat med utveckling av online-tv i flera år i olika format, och upplevt hur det gått från att vara ett nytt och något udda del i utbudet, till att bli helt självklart, säger Filip Struwe till Dagens Media.

Den omorganisation som just nu pågår på SVT, bygger till stor del på att man ska bli snabbare live och sätta ett större digitalt fokus.

Filip Struwe tror att hans erfarenhet av att jobba i live-sändningar ger honom goda möjligheter att se till att live-gruppen har rätt kompetens och verktyg.

– Jag har inte gjort speciellt mycket broadcast under de senaste åren, utan ägnat mig mycket åt live på webben. Många av mina arbetspass har sammanfallit med otäcka nyheter, såsom Brysselattentaten. Jag tror att jag har goda förutsättningar att jobba med den här gruppen, i och med att jag verkligen vet vad det går ut på.

Det nya jobbet innebär även att Filip Struwe lämnar programledarrollen bakom sig.

– Det kan väl hända att jag hoppar in och vikarierar om någon är sjuk, men annars lämnar jag det helt och hållet. I grund och botten är det här ett helt nytt slags jobb för mig.

Amanda Törner

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt