Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Filip och Fredriks program säljs utomlands

Publicerad: 11 mars 2016, 13:01
Uppdaterad: 11 mars 2016, 13:24

Jorden runt på sex steg säljs nu alltså till Holland. Foto: Kanal 5

Mexiko säljer formatet "Jorden runt på 6 steg" till Holland och byter samtidigt namn till Nexiko. Samtidigt har man slutit ett globalt distributionsavtal med Warner Brothers.


Ämnen i artikeln:

NexikoLars Beckung

Under hösten 2015 sändes Filip och Fredriks program "Jorden runt på 6 steg". Nu har Nexiko som producerar programmet sålt vidare idén till Holland.

– Programmet gick bra i höstas och gick även bra på mässan i Cannes. Inte många ideér inom formatvärlden är nya och när det kommer något som annorlunda blir det intressant. Många hörde av sig då och ville göra programmet. I Holland görs det en version just nu och ett tiotal länder är i dagsläget intresserade, säger Lars Beckung, vd Nexiko.

Förutom att man sålt programmet till Holland så har man också slutit ett globalt distributionsavtal med Warner Brothers.

– Det känns extra roligt eftersom Warner Brothers är extra noga med vilka bolag de samarbetar med, säger Lars Beckung.

I och med att bolaget blir mer internationellt så byter man nu också namn till Nexiko

– Vi älskar namnet Mexiko, men eftersom vi gör mer saker utomlands tvingas vi byta. Då ville vi hitta något som ändå ligger nära. Inget ligger närmare än att bara ta bort ett streck i ett M, säger Fredrik Wikingsson i ett pressmeddelande.

Nexiko är ett produktionsbolag som grundades 2013 av Filip Hammar, Fredrik Wikingsson, Mikael Svensson och Lars Beckung. Sedan starten har man producerat program för samtliga svenska tv-hus. Nu senast SVT-programmen "Vänligen Lars Lerin" och "Gympaläraren".

Anton Äng

anton.ang@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

NexikoLars Beckung

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.