Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Fichtelius ny vd på UR

Publicerad: 25 maj 2009, 15:59
Uppdaterad: 6 december 2015, 17:36

Som väntat blir det SVT-journalisten Erik Fichtelius som tar över Utbildningsradion, UR.


Utbildningsradions nuvarande vd Christina Björk avgår den 15 augusti. Letandet efter en ersättare har pågått en längre tid och de senaste veckorna har, som Dagensmedia.se tidigare berättat, Erik Fichtelius pekats ut som den hetaste kandidaten.

På måndagskvällen offentliggjorde UR:s styrelse sitt val. Erik Fichtelius ska nu göra "UR till en ledande kunskapskanal i radio, tv och på nätet, i nära samverkan med de två andra public servicebolagen SR och SVT", enligt ett pressmeddelande.

- UR har en fantastisk möjlighet att vara ett intellektuellt alternativ i det svenska medielandskapet. UR vågar gå sin egen väg och satsar på fördjupning och kunskap. Vi ska, med stöd av de andra public service-bolagen, leda utvecklingen av Kunskapskanalen mot en tv-kanal som försvarar bildning och vetande, och som tar publiken på allvar, säger Erik Fichtelius i pressmeddelandet.

Erik Fichtelius är idag redaktionschef för SVT 24 Direkt.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.