Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag18.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Fiasko för Donald Trump i SNL

Publicerad: 9 November 2015, 09:24
Uppdaterad: 10 December 2015, 09:57

Donald Trumps medverkan gav Saturday Night Live de bästa tittarsiffrorna på fyra år, men själva avsnittet anses vara en flopp.


I lördags var den republikanske presidentkandidaten Donald Trump värd för det legendariska komediprogrammet Saturday Night Live, ett inhopp som redan i förväg ansetts kontroversiellt och blivit vida omdiskuterat.

Själva avsnittet väckte uppmärksamhet det med, men kanske framför allt för att anses som en flopp.

Vox skriver bland annat:

"All ilska som omgett avsnittet kanske skulle fallit bort om det hade varit kul, men det var det helt enkelt inte. Sketcherna föll. Skådespelarna verkade ha checkat ut. Trump har uppenbarligen inte tagit komedi-lektioner mellan kampanjframträdandena".

SNL har haft politiker och kandidater som värdar tidigare och eftersom dessa yrkesgrupper inte har skådespeleriet som första talang, brukar programmet ofta spela på värdens etablerade persona, eller undvika att låta personen göra individuella sketcher.

Så var dock inte fallet med Donald Trump, menar Vox. Istället hamnade avsnittet i "en slags dvala", där sketcherna på samma gång verkade ovilliga att både driva med eller hylla honom.

Även New York Times kritiserar avsnittet och menar att det var både förutsägbart och oengagerat.

Inför programmet gick flera protestgrupper samman för att erbjuda någon i publiken över 40 000 kronor för att protestera mot Donald Trumps medverkan.

– Vi hoppas att någon i publiken ställer sig upp och kallar honom rasist, sa aktivistledaren Luke Montgomery till The Guardian.

Protester har pågått ända sedan SNL bokade Donald Trump som värd och inför avsnittet samlades grupper bland annat utanför Trump Tower, NBC:s högkvarter och Rockefeller Center i New York för att visa sitt missnöje.

Det var i somras som Trump väckte raseri efter ett tal där han anklagade mexikanska emigranter för att ta med sig kriminalitet till USA och kallade dem bland annat för "våldtäktsmän". Utspelet ledde till att 65 kända personer med mexikansk bakgrund gått ut och fördömt politikerns medverkan i SNL.

Bland dem som tagit avstånd är skådespelaren John Leguizamo, som sa till Yahoo News att det är sista gången han ser på programmet.

Donald Trump själv sa tidigare i veckan att protesterna bara skulle bidra till att höja tittarsiffrorna.

– Det kommer att bli ett av de mest sedda programmen någonsin och de är väldigt glada för det, sa Trump på en presskonferens, skriver Expressen.

SNL lämnade dock inte Trumps utspel helt okommenterat.

Efter att Seinfeld-skaparen Larry David återuppväckt den demokratiske presidentkandidaten Bernie Sanders, gjorde han ett inhopp klädd som sig själv där han avbröt politikern med en känga mitt under en monolog genom att kalla honom rasist, skriver Buzzfeed. När Trump frågade vad Larry David höll på med, svarade han "Jag hörde att jag skulle få 5000 dollar om jag ropade det här".

Trump verkar dock ha fått rätt vad gäller tittarsiffrorna. Trots kritiken av både valet av Trump som värd och själva avsnittet, har politikerns medverkan lett till att SNL fått sin högsta rating på nästan fyra år. Avsnittet var även det mest sedda programmet i prime-time på NBC, skriver USA Today.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.