Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Femton minuter med Grunden Bois

Publicerad: 2 mars 2016, 07:43
Uppdaterad: 2 mars 2016, 15:42

Tillsammans med Svenska Spel och Animal släpps nu kortfilmsdokumentär om en alldeles speciell klubb. "Det var magiskt att träffa dessa stjärnor" säger Manne Schagerström, rådgivare på Animal i ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

Svenska Spel

Förra veckan var det premiär för ”Vinner man så vinner man och förlorar man så förlorar man” på Bio Roy i Göteborg. Filmen handlar i korta drag om idrottsföreningen Grunden Bois som med varm gemenskap och glädje visar idrottens bättre sidor.

Idén till att spela in filmen kom när John Alvbåge hade hand om instagram-kontot ”Svenska Spel-Telefonen” som olika svenska idrottsprofiler får ansvara för varannan vecka.

I höstas fick följarna hänga med när IFK Göteborgs-fotbollsmålvakt John Alvbåge besökte ett av sina favoritlag, Grunden Bois, en idrottsförening där spelarna har intellektuella funktionsnedsättningar.

– Grunden Bois är ett härligt gäng killar och tjejer som på ett fantastiskt sätt visar vad vi vill med vårt engagemang för svensk idrott - att göra den bättre och mer inkluderande, säger Linda Sällström, ansvarig för initiativet hos Svenska Spel i ett pressmeddelande.

Några veckor senare tog Bois över instagram-kontot och följarna älskade dem.

Under samma period följde även ett filmteam spelarna under träning, hemma och på match där byrån Animal var med och producerade. – Jag blir alldeles varm i själen när jag tänker på kärleken från alla involverade som gjort det här initiativet möjligt. Allt från spelare, ledare, uppdragsgivare och ett passionerat team hos oss, säger Manne Schagerström, rådgivare på Animal i pressmeddelandet.

Efter filmens premiär har människor gått loss på sociala medier.

Johanna Holmgren

johanna.holmgren@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Svenska Spel

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.