Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Fem nya format från Nordisk Film TV

Publicerad: 7 Juli 2015, 10:58
Uppdaterad: 17 Maj 2016, 07:45

Nordisk Film TV har under våren vunnit fem nya uppdrag. De första två produktionerna har premiär till hösten.


Ämnen i artikeln:

Nordisk Film TVSVT

I augusti förra året byttes ledningen på Nordisk Film TV ut då Kristoffer Graci från Jarowskij kom in som vd. Med följde också kollegorna Henrik Breitholtz och Carl-Johan Sjöö som bildade ett utvecklingsteam.

Nysatsningen har nu på kort tid resulterat i fem nya produktioner som sålts in till olika tv-kanaler.

– Vi har jobbat hårt och fokuserat. Vi har ett tydligt team och en tydlig bild av vad vi vill göra med bolaget. Vår strategi bygger på att hitta den tydligaste vägen att kommunicera våra format på, både gentemot tv-kanalerna och i förlängningen mot tittarna. Det ska vara enkelt att förstå och enkelt att sälja in, säger Kristoffer Graci till Dagens Media.

I slutet på förra året klev Anders S Nilsson in som humorchef och i januari började John Mork som dokumentärchef.

– Vi har fått enormt genomslag på humorsidan och driver just nu två utvecklingsprojekt ihop med olika kanaler. Vi hoppas att det ska leda hela vägen fram.

Nordisk Film TV har de senaste åren haft ekonomiska problem. 2013 redovisade bolaget en förlust på drygt 1 miljon kronor samtidigt som omsättningen minskade med 11 procent. Bokslutet för 2014 har ännu inte lämnats in.

– Det tar tid att vända ett produktionsbolag, men våra nya produktioner kommer att påverka ekonomin i positiv riktning. Vi är absolut på rätt väg.

Till hösten blir det premiär på TV4 för det första av de fem nya formaten. ”Heja Sverige!” är en dokumentärserie som följer några av deltagarna i Special Olympics under tävlingarna i Los Angeles i sommar. Producent är John Mork.

I höst ska SVT:s Barnkanalen sända nordisk Film TV.s format ”Familjen Rysberg” med Markoolio, Petra Mede och Happy Jankell i rollerna. För manus och regi står Fredde Granberg och Thomas Claesson och producent är Fia Fång.

Dessutom gör Nordisk Film TV en dramaproduktion för SVT, tillsammans med regissörerna och manusförfattarna Per Simonsson och Stefan Roos, som ska sändas under 2016.

De sista två av de fem nya produktionerna har köpts in av TV4-gruppen och ska börja produceras i höst.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Nordisk Film TVSVT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.