Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Färre såg årets Idolpremiär

Publicerad: 18 augusti 2020, 10:30

I går började TV4 och Idoljuryn sitt sökande efter nästa stjärna.

Foto: TV4

Årets Idolpremiär följdes av 117.000 färre tittare än ifjol.

Ämnen i artikeln:

IdolTV4

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Klockan 20.00 i går kväll drog årets säsong av Idol i gång i TV4 och TV4 Play. Som Dagens Media tidigare rapporterat har coronaviruset fått Idol att skruva på upplägget och införa extra restriktioner.

– För att ge några exempel så har det inneburit att Idol har genomfört digitala auditions i Göteborg, Helsingborg och Stockholm. Produktionen har haft tydliga rutiner för att hålla antalet människor nere och haft rutiner för att kontinuerligt ta tempen på alla i produktionen, deltagare som personal. Möjligheten att träffa juryn genom Skype har erbjudits och fler inspelningar har genomförts utomhus och regionalt, berättade Malin Knave, exekutiv producent på TV4, för Dagens Media i förra veckan.

I premiäravsnittet, som följdes av 639.000 enligt siffror från MMS, letade juryn efter nästa stora stjärna i Stockholm. Tittartidsandelen i kanalens huvudmålgrupp 15–64 år låg på 36,2 procent och ratingen på 5,7 procent. 

Fjolårets premiär följdes av 756.000 tittare och hade en tittartidsandel och rating på 34,8 respektive 7,9 procent.

Men tittartappet till trots är Malin Knave nöjd med premiären.

– Årets Idolpremiär fick en bra start och tittarsiffrorna stämmer överens med de förväntningar man kan ha inför en säsongspremiär som ligger på en riktig solig sensommardag. Det som är glädjande är det nya engagemang som har väckts och som vi har kunnat läsa av i den nylanserade ”Idolvärlden” som man kan hitta i TV4 Play- och C More appen.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev