Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Rörligt

Family Guy gör Metoo-avsnitt

Kraften i Metoo-rörelsen har fått Family Guy att göra ett avsnitt där karaktären Quagmires sexuella trakasserier konfronteras.


Publicerad 2018-07-23 09:38
Uppdaterad 2018-07-23 10:01

Ämnen i artikeln:

metoo

Dela artikeln:

Alla som följt den tecknade serien ”Family Guy” är bekant med den sliskigt porträtterade grannen och familjevännen ”Quagmire” och hans besatthet av att trakassera kvinnor.

Som ett resultat av höstens Metoo-rörelse har nu Family Guys producent Rich Appel avslöjat att den kommande säsongen kommer att innehålla ett avsnitt där Quagmires sexuella trakasserier adresseras, skriver Huffington Post.

– Metoo-rörelsen har varit en så stark kulturell kraft att vi valde att bygga upp ett avsnitt om det runt Quagmire, säger han och fortsätter:

– Vi försöker att vara ganska uppriktiga kring hela karaktärens historia, och Seth MacFarlane ( Family Guys skapare, reds. anm) var särskild intresserad av just detta avsnittet, säger Rich Appel om avsnittet där Quagmire kommer att hamna i ett "Metoo-scenario".

Janne Naess

Bildredaktör, fotograf och reporter

janne.naess@dagensmedia.se

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.