Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag29.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Fältet ligger öppet för att sänka skatteintäkterna till public service

Publicerad: 21 Augusti 2020, 05:29

”Ordalydelsen från Lagrådet slår fast att det inte finns någon garanti. Detta är ett tungt expertutlåtande då Lagrådet med några av landets högsta domare har till uppgift att på regeringens uppdrag granska hur nya lagar förhåller sig till våra grundlagar, rättsordningen och rättssäkerheten”, skriver Jan Scherman.

Efter det att tryck- och yttrandefrihetskommittén tidigare i veckan skrotat förslaget att grundlagsskydda public service ligger nu fältet öppet för en ny riksdagsmajoritet att sänka skatteintäkterna till SVT, SR och UR. Det skriver Jan Scherman.


Ämnen i artikeln:

SVTSveriges TelevisionPublic serviceSRURSveriges Radio

Det framgår av den analys av det rättsliga läget som redovisas i kommitténs utredning, och som tidigare inte varit offentligt känd.

Få hela storyn –

Starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Vårt exklusiva magasin

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 5 995 kr/år (ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala material och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.