Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Falck kontrar SVT-granskning med inspelad intervju

Publicerad: 30 November 2010, 12:36
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:29

Ikväll sänder SVT i Uppdrag Granskning ett inslag om Falck Ambulans. Företaget svarar med att lägga ut all mejlkorrespondens och en inspelad intervju på sin hemsida.


Ämnen i artikeln:

Uppdrag GranskningSVT

Falck Ambulans föregår SVT:s Uppdrag Granskning, som ska sändas ikväll, genom att lägga ut all korrespondens mellan företaget och SVT på sin sajt. På sajten ligger också en inspelad intervju mellan företagets vd, Sven Engquist, och Uppdrag Gransknings reporter. Uppdrag Granskning beskriver aktionen på sin sida som en mottattack.

– Det är förstås SVT:s vinkel men min ambition är kort och gott att lägga alla korten på bordet. Jag propagerar för öppenhet internt, det är- och har alltid varit min ledstjärna, och då kan jag inte krypa undan när vi nu blir granskade. Vi har inte valt ut delar ur dokumentationen, inte vinklat, allt ligger där i sin helhet, säger Sven Engquist.

När SVT tog en första kontakt med Sven Engquist i början av oktober ställde Falcks huvudägare, Nordic Capital, sin informationsavdelning och pr-tjänster till hans förfogande. Han valde dock att i stor utsträckning hantera frågan tillsammans med sin egen ledningsgrupp.

– Många av rådgivarna var skeptiska till det här med att köra med helt öppna kort men vi har inget att dölja och det vill vi visa. Jag vet inte hur den här strategin kommer att påverka situationen, men jag tror i alla fall inte att den kommer att skada oss.

Han säger att förhoppningen inte är att materialet på den egna sajten ska fungera som en motvikt till Uppdrag Granskning.

– Nej, de som tittar på programmet kommer att bilda sin uppfattning av vad de ser där, men mina huvudmän, konkurrenter och kolleger kommer att rusa in på sajten för att läsa, och det är viktigt att den informationen finns där för dem.

Henrik Widell

Ämnen i artikeln:

Uppdrag GranskningSVT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.