Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag28.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Fackklubben i chock: "Vi hade ingen aning"

Publicerad: 9 April 2014, 07:13
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:41

Fackklubbsordföranden Ann Johansson ifrågasätter TV4-ledningens beslut.


Ämnen i artikeln:

TvTV4

SJF-klubben på TV4 och Nyhetsbolaget fick beskedet om nedläggningen av de lokala nyhetssändningarna på onsdagsmorgonen, strax innan den övriga personalen informerades.

– Vi är i det närmaste chockade. Vi hade ingen aning om att det här skulle komma, säger klubbens ordförande Ann Johansson till Dagens Media.

Hon fortsätter:

– Vi tycker att det är ett märkligt beslut. Det känns som ett svek mot tittarna och även mot demokratin, om man får utrrycka sig så högtravande. Lokaljournalistiken har haft en viktig roll i TV4:s historia, och det är märkligt att ett företag som gör nästan 1 miljard i vinst kan lägga ner en så stor del av verksamheten utan att samtidigt kunna presentera en kraftfull satsning på andra journalistiska plattformar.

Förhandlingar mellan fackklubben och TV4-ledningen inleddes i morse och ska tas upp igen.

– Vi kommer ha en förhandling på TV4 om själva beslutet. Det är en stor förändring i företagets inriktning att lägga ner en så stor del av den journalistiska verksamheten. Lokalnyheterna står för nästan hälften av nyhetsbudgeten, säger Ann Johansson.

– Vi kommer även förhandla med Nyhetsbolaget om uppsägningarna som beslutet leder till.

LÄS OCKSÅ:

 

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TvTV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.