Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Facket protesterar mot nedläggningen av TV4 Stockholm

Publicerad: 25 Oktober 2013, 11:01
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:58

Nyhetsbolagets fackklubb protesterar mot nedläggningen av TV4 Stockholm. I ett öppet brev till ledningen kallar de beslutet "inkonsekvent och ologiskt".


Ämnen i artikeln:

TV4

För drygt två veckor sedan kunde Dagens Media avslöja att 15 tjänster försvinner när TV4 Stockholm läggs ner. Nu uppmanar Journalistklubben vid Nyhetsbolaget och TV4 ledningen att ompröva beslutet.

I ett öppet brev som skickats till TV4-Gruppens vd Casten Almqvist och programdirektör Viveka Hansson skriver klubben att beskedet om nedläggningen kom som en "fullständig överraskning".

"Rykten hade gått en längre tid om att det skulle sparas på lokal-tv, men vi hade inte kunnat drömma om att man skulle lägga ned en hel station - dessutom den största, mest tittade och historiskt mest lönsamma."

TV4:s argument för beslutet är fullständigt obegripliga, enligt facket, som ger sin syn på sex av argumenten.

"Tunnelbaneutbyggnaden, köerna i sjukvården, bostadsbristen, och andra nära nyheter som berör människor i 26 kommuner i Stockholms län tar sig sällan in i riksnyheterna. De kanske mest intressanta nyheterna för två miljoner svenskar blir obevakade." skriver de bland annat.

Argumentet om att "Stockholm ska forstätta bevakas på nya plattformar" ger facket inte mycket för.

"För att kunna täcka Stockholmsnyheter till exempel i direktsändningar på nätet krävs medarbetare med koll på det lokala nyhetsflödet. Men den kompetensen försvinner när Stockholmsredaktionen läggs ned."

Klubben skriver också att Stockholm är underbevakat.

"Trots den stora befolkningen är det bara Dagens Nyheter, SVT:s ABC och P4 Radio Stockholm som har en heltäckande lokal bevakning. En morgontidning och public service, alltså precis som i de flesta andra svenska städer."

Ett annat argument som tas upp är TV4 måste spara för att satsa digitalt.

"TV4 har gjort hundratals miljoner i vinst de senaste åren och har en miljardvinst som målsättning inom de närmaste åren. Att ett av Sveriges största och rikaste mediehus inte skulle kunna satsa mot framtiden samtidigt som man behåller en publicistisk ambition köper vi inte."

LÄS OCKSÅ:

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.