tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Facebook vill betala för video

Publicerad: 24 april 2017, 08:50
Uppdaterad: 24 april 2017, 09:37

Genom att betala publicister för video hoppas Facebook få in pengar från annonsering. Foto: Facebook

För att få snurr på sin videoannonsering är Facebook villig att betala publicister för att producera rörligt innehåll till plattformen.



Hittills har sociala medierjätten bara betalat publicister för att sända live på sajten. Den nya uppgörelsen, som ska ersätta den gamla, ska omfatta även producerat videomaterial. Det skriver Recode, som hänvisar till flera källor.

Facebook uppges vara villiga att betala en månatlig summa i utbyte mot det rörliga innehållet, som inte får bestå av enbart live-sändningar. Minst hälften av innehållet måste vara producerat, enligt nyhetssajten.

Videoklippen måste också vara tillräckligt långa för att kunna ha minst en annons under uppspelningen. För producerat innehåll innebär det att de måste vara minst 90 sekunder, respektive sex minuter för live.

Pengarna att betala publicisterna ska Facebook ta från annonsintäkterna. Efter att Facebook har tjänat tillbaka pengarna de betalat ut ska resterande inkomster delas mellan internetgiganten (45 procent) och publicisterna (55 procent).

Facebook började testa att integrera annonser i live-sändningar förra hösten, och i producerat videomaterial tidigare i år. Av princip sägs företaget vara emot annonser i början av videoklipp, som annars ofta är standard.

Några av de mediehus som fått betalt för att förse Facebook med rörligt innehåll är bland andra New York Times, Washington Post och Buzzfeed. De flesta avtal är nu på väg att löpa ut. Enligt uppgifter till Recode har flera publicister valt att förnya kontrakten, medan andra sägs vara mer tveksamma till det ännu hyfsat oprövade annonsformatet.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev