Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

FA-cupen till Discovery

Publicerad: 3 januari 2018, 09:05
Uppdaterad: 3 januari 2018, 09:07

FA-cupen startade redan 1871/72 och räknas som världens äldsta fotbollsturnering.

Discovery Networks köper de exklusiva rättigheterna till engelska FA-cupen av MTG.


Ämnen i artikeln:

Discovery NetworksMTGEurosport

Discovery Networks Sweden har nått en överenskommelse med MTG som innebär att engelska FA-cupen exklusivt kommer att sändas på Discoverys plattformar.

Det med start från och med inledningen av den tredje omgången den 5 januari, då Premier League-klubbarna gör entré i turneringen.

– Det här visar tydligt på vår starka ambition att satsa på Eurosport som avsändare av attraktivt och exklusivt innehåll för den kvalitetsmedvetna svenska sportpubliken. FA-cupen är världens äldsta fotbollsturnering och en av de absolut mest älskade och högklassiga. Vi är stolta att kunna erbjuda tittarna den här anrika turneringen, säger Emir Osmanbegovic, sportchef för Discovery Networks Sweden och Eurosport Sweden, i ett pressmeddelande.

Helgens FA-cupomgång rivstartar redan nu på fredag kl 20.00 på Kanal 5 med Merseyside-derbyt Liverpool-Everton. Programledare i studion är Karin Frick, flankerad av experterna Henok Goitom och Kim Källström. Kommentator är Niklas Jarelind, som vanligt med experten Anders Svensson vid sin sida.

Discovery Networks Sweden har även de exklusiva sändningsrättigheterna för Allsvenskan och Superettan 2020-2025, samt för de olympiska spelen 2018-2024 där vinter-OS i Pyeongchang är först ut i februari 2018.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.