Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag28.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

"Extra press på att springa fort"

Publicerad: 27 Maj 2011, 09:01
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:37

Idol-programledaren Pär Lernström pressas av TV4-bossen Jan Scherman att springa maran på högst fyra timmar. Annars blir det inga pengar till välgörenhet.


Ämnen i artikeln:

Jan SchermanIdolTV4

När Stockholm marathon i morgon lördag går av stapeln står programledaren Pär Lernström på startlinjen.

Om han avverkar de 42 195 metrarna på högst fyra timmar har hans högste chef Jan Scherman lovat att skänka 15 000 kronor till Unicef.

Svettigt, tycker Pär Lernström.

– Ja, jag tror att det kommer att gå, men sen så blir det ju alltid så att man tränar och tänker att man är i en sån jädra bra form och sen spelar det i slutändan ingen roll när man kommit en bit på vägen. Men jag hoppas i alla fall på att det ska gå, säger han och fortsätter:

– Jag sprang loppet för omkring fyra år sedan och då tog det runt fyra timmar och 50 minuter, haha. Så jag har mycket att putsa på om det ska gå vägen.

Blir det extra press för att du vill att Jan Scherman ska skänka pengar till Unicef?

– Ja, det är ju det faktiskt, sen så blir det ju också mer press för att folk kommer ha koll på hur väl eller mindre bra jag springer när man kommer till de olika stationerna. Jag hade inte tänkt att springa i år och nu är vi ju mitt uppe i Idol så det blir nog lite mer spännande än planerat.

Är loppet ett initiativ från TV4 eller ingår det i din Idolträning?

– Ja, det kan man säga att det gör, haha, det är nog en del av TV4:s nollningsprocess. Jag och Janne snackade någon gång om att springa och kom fram till att det vore en rolig grej att göra. Sen så får man hoppas att det går bra.

Bland de 20 651 anmälda löparna finns även Expressens reporter Karin Sörbring som ska direktrapportera på expressen.se.

Efter att dagensmedia.se publicerade artikeln så har spelbolaget Unibet valt att sätta ytterligare press på Pär Lernström – genom att beräkna oddsen för att han hinner i mål under fyra timmar.

Oddset för att han lyckas ger 2,50 gånger pengarna medan en löptid på över fyra timmar ger 1,50 gånger insatsen.

Stephan Drenzel

Ämnen i artikeln:

Jan SchermanIdolTV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.