fredag2 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Expressens sportchef till Discovery

Publicerad: 3 november 2020, 11:51

Maja Kjellman blir redaktionschef, medan Pär Andersson tillträder en ny roll som fotbollschef på Discovery Networks. Foto: Linus Hallsénius

Inför OS och Allsvenskan nästa år rekryterar Discovery Networks en ny redaktionschef och tillsätter en fotbollschef. Samtidigt får TV4:s sportchef utökat ansvar.

Ämnen i artikeln:

Warner Bros DiscoveryExpressen

Madeleine Nilsson

madeleine.nilsson@dagensmedia.se


Discovery värvar en fotbollschef från Expressen. Pär Andersson har de senaste fem åren varit sportchef på Expressen, men går nu alltså till Discoverys sportavdelning.

Rollen som fotbollschef är nyinrättad.

Pär Andersson tillträder 1 februari 2021. 

– Allsvenskan är i mina ögon världens bästa liga, utan tvekan, så det här är ett drömjobb för mig. Jag ser verkligen fram mot att få vara med och utveckla de starka fotbollssändningar som görs runt allsvenskan och superettan i dag, säger Pär Andersson, i ett pressmeddelande.

Dessutom stuvas det om ytterligare på sporten då Maja Kjellman går in som redaktionschef från och med 1 december. Hon har även tidigare arbetat på Discovery – som produktionsledare 2014–2016 – och också på TV4.

– Jag har saknat att vara en del av Discoverys sportredaktion och är oerhört glad över möjligheten att få jobba ihop med den här begåvade och roliga gruppen igen, säger Maja Kjellman, i pressmeddelandet.

Även på konkurrenten TV4 sker det förändringar på sportavdelningen. Erik Westberg, sportchef för TV4 & C More, får ett utökat ansvarsområde med ansvar även för studio och produktion. Hans nya titel blir Director sport, studio and production.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev