Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag09.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Expressen utökar samarbetet med CNN

Publicerad: 8 Maj 2017, 06:21
Uppdaterad: 8 Maj 2017, 06:24

CNN:s programledare Jonathan Mann och Expressens New York-korrespondent Anne-Sofie Näslund i en Expressen TV-sändning en knapp månad före presidentvalet i USA.

Expressen bli exklusiv partner till CNN i Sverige. "Vi gör framtidens nyhets-tv och det finns förstås ingen starkare partner i världen än CNN", säger Expressens chefredaktör Thomas Mattsson.


Ämnen i artikeln:

Expressen TVCNN

Expressen utökar nu sitt innehållssamarbete med amerikanska CNN, som inleddes redan i början av 2016.

Expressen TV:s tittare kommer att se ännu mer nyheter från CNN, och dessutom kommer Expressen TV att kunna visa nyhetskanalens aktualitetsprogram och stora shower, som Wolf Blitzers The Situation Room, Connect the world med Becky Anderson och Anderson Coopers AC360.

Expressen blir också från 1 januari 2018 exklusiv partner till CNN i Sverige. Det innebär att CNN:s nyhets- och programinnehåll kommer att finnas exklusivt på Expressens plattformar.

CNN:s egna digitala plattformar och broadcast-distribuerade tv-kanaler påverkas inte av det nya samarbetet.

– Vi gör framtidens nyhets-tv och det finns förstås ingen starkare partner i världen än CNN. Vi är både glada och stolta att kunna knyta våra varumärken närmare varandra och CNN:s innehåll blir en otrolig förstärkning av Expressen TV:s nyhetserbjudande, säger Thomas Mattsson, chefredaktör på Expressen, i ett pressmeddelande.

Det utökade samarbetet innebär också att CNN och Expressen jobbar tillsammans under politikerveckan i Visby i sommar. Becky Anderson, en av CNN Internationals största profiler, kommer att delta i flera aktiviteter som CNN och Expressen gör gemensamt i Almedalen.

– I en tid av ett ständigt pågående nyhetsflöde och en ökad efterfrågan från publiken på relevant tv-innehåll, så är det fullständigt logiskt att Expressen TV och CNN fördjupar samarbetet. Det här partnerskap kommer att vara till stor nytta för nyhetskonsumenter i Sverige, säger Greg Beitchman, som ansvarar för CNN:s partnerkanaler, i pressmeddelandet.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Expressen TVCNN

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.